torsdag 19 december 2013

Torsdags morgon


God morgon! Sitter och har lite kvalitets tid såhär på morgon kvisten :) Micke är på jobbet, Lova och tjejerna sover. Var uppe och fodrade hästarna och getterna för en stund sedan. Kunde inte låta bli att bara stå där en stund och höra dom tugga. Och för en gångs skull höll inte getterna på att stöka runt ;)


I förrgår var Eva och Håkan förbi. Gud så roliga det var att träffa dom igen! 2 riktigt härliga människor som det är omöjligt att inte trivas med i deras närvaro.  Har saknar Eva massor! Vi har varit bästa vänner sedan gymnasiet men man skapar ju sitt egna liv med allt vad det kan innehålla och nu bor hon i väster Haninge och jag här i Österbybruk. Inte så att man bara tar en sväng förbi bara sådär. Även om det är lite synd att det blir så pass sällan som vi ses så gör det inte jätte mycket för när vi väl ses igen är det som om det var igår. Vi bara fortsätter där vi var sist. Så glad över att du finns i mitt liv Eva <3
Dessutom fick vi fina paket. En jätte fin ljus lyckta och några hus tomtar! Det måste man ha när man bor på en gård! Sådana små tomtar som håller koll på allt som vi människor missar ;) Så 4 söta små tillskott blev det. Dom var egentligen till Lova men vi kanske kan få dela lite på dom? ;)


Hittade detta vackra gamla träns hängandes längst bak i garaget på en krok. Det är rätt häftigt när man vet att en av de arbetande hästarna från förr säkerligen har använd det där ute i skogen. Det finns mer gammal utrustning kvar. Häftigt!


När mamma måste städa så roas jag med annat ;) Hon börjar bli så stor tjejen. Som en riktig liten människa. Vi har nu även fått byta ut vaggan till spjälsängen. Hon tog tag i ribborna och lyckades nästan tippa överbord. Nä.. det ville vi inte så då kom "stor" sängen fram :) Den är så fin! Skulle dok behöva bättre spjäll skydd. En av lite hårdare sort. Nu har vi ett skydd från Ikea men det är så mjukt så den drar hon ner och håller i spjälorna i alla fall. Hmm... 
Andningslarmet fungerar kanon också. Det hjälper mig verkligen att koppla av bättre! Så även om jag vaknar på natten nu så är det absolut inte lika ofta och inte lika hetsigt. Har dessutom släckt lampan vilket är fruktansvärt skönt! Det tar sig sa mordbrännaren ;)


 Det har varit lite oroligt över Rispa. Dels så har hon svettats väldigt mycket och dels så har hon ätit dåligt! Hon är ju väldigt smal nu när hon går med föl så hon behöver äta extra mycket mat. Därför stödfodras hon med 5 kg extra hö på kvällen innan kvällsfodringen. Här om natten stod dom inne för att det var ett riktigt skit väder ute. Då passade jag på att slänga in lite extra. Men en stor del var kvar på morgonen. Kunde hon vara mätt?? Nä Rispa blir inte mätt. Lyssnade på magen och tempade. Inget avvikande där. Dessutom ratade hon frukosten som serverades i hagen. Hon bara gick förbi. Ringde och pratade med Rispas ägare Elina. Inte likt henne!
Efter några timmar hämtade jag in Rispa igen ( jag Tia med förstås ) lyssnade på magen och tempade. Fortfarande inget. Hämtade in killarna också! Tänkte vi kunde ta en promenad utifall att det var en kolik känning. Trevligt med promenad vilket som :)






Tia får spunk :)

På promenad med hela högen ser ni nedan!



Nu inväntas besök av Ia och Henne! Verkligen roligt att dom vill kika förbi :)

6 kommentarer:

  1. Det är som att se en bra naturfilm jätte kul att se. Kram Mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihihi... ja det är roligt med hela gänget :p
      Kram

      Radera
  2. Men jag tror jag dör, vilken gulligt barn jag har!
    Och till och med trav där också :D
    Du kanske skulle börja ta emot föl på träning, du verkar locka fram det bästa i dem ;)

    SvaraRadera
  3. Men hur är det fatt med Rispa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo nu e det bra! Aptiten är tillbaka. Lite lustigt... bytte vattenhink till en lika dan och då började hon dricka bättre och sen kom aptiten så nu är allt som det skall :)
      Måste varit någon konstig bi smak i den hinken av någon anledning. Har aldrig varit annat än vatten i den.

      Radera